Tegelwerk in Klundert, Zevenbergen, Willemstad en omstreken?

Tegelwerk is bepalend voor de uitstraling en sfeer van bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Wanneer u nieuw tegelwerk wilt laten plaatsen in Klundert, Zevenbergen, Willemstad en omstreken kunt u contact opnemen met De Klussenier Martin Ekel. 

Wanneer u nieuw tegelwerk wilt laten plaatsen dient u met een aantal zaken rekening te houden. De mogelijkheden voor het tegelwerk zijn namelijk groot.

Welke oppervlakte moet betegeld worden?

Welke oppervlakkte betegeld moet worden is gemakkelijk te beantwoorden, maar het is wel belangrijk om te weten. Maak hierbij onderscheid in de oppervlakte voor de vloer en de oppervlakte voor de wanden. De tegels op de vloer verschillen over het algemeen met de tegels op de wand. 

Welke keuze zijn er in tegels? 

In de keuze voor de soort tegel is de keuze erg groot. Maar voordat u een keuze voor een soort tegel maakt is het goed om eerst een aantal andere zaken duidelijk te hebben. 

Tegenwoordig zijn steeds meer badkamers voorzien van vloerverwarming. Dat zorgt ervoor dat het een stuk prettiger is om 's ochtends en 's avonds in de badkamer te lopen. Bij het uitkiezen van vloertegels is het belangrijk om rekening te houden met de vloerverwarming. Dit komt doordat vloerverwarming ervoor zorgt dat de vloer een aantal milimeter hoger komt te liggen. Als u dan ook kiest voor hoge vloertegels bestaat het risico dat de deuren niet meer open of dicht kunnen. 

Ook is het goed om te kijken naar de gladheid van de tegels, als het gaan om vloertegels. Een hoogglans tegel kan er prachtig uitzien, maar het zorgt wel voor een gladde vloer. Een vloertegel die van zichzelf wat ruwer zijn zorgt ervoor dat ze met water erop minder snel voor gevaarlijke situaties zorgen. 

Voor het bestellen van de soort tegel kunt u grofweg kiezen uit twee soorten tegels: natuursteen tegels en keramische tegels. 

Natuursteen

Een natuursteen tegel komt direct uit de natuur en wordt in de fabriek op maat gesneden. Omdat natuurstenen tegels direct uit de natuur komen is geen enkele tegel hetzelfde. Dit zorgt voor een unieke uitstraling. Hierdoor is de natuursteen tegel wel iets duurder dan de keramische tegel, daar staat wel tegenover dat de uitstraling van de tegel wat luxer is. Door het kiezen voor deze tegel zorgt ervoor dat u, met goed onderhoud, levenslang kan genieten van de tegels.

De meest bekende soorten natuursteen zijn:

  • Leisteen;
  • Hardsteen;
  • Kalksteen;
  • Kwartsiet;
  • Graniet;
  • Marmer.

Keramische tegels

De keramische tegel is een meer praktische tegel, en ook iets goedkoper dan een natuursteen tegel.  De keramische tegel is aarde wat gebakken wordt op hoge temperaturen. Deze soort tegel staat bekend om de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid qua leggen. Een ander groot voordeel is dat de keramische tegel in vrijwel elke soort en elk formaat te leveren is. Dit is omdat op de tegel een glazuurlaagje aangebracht wordt wat in elke kleur gemaakt kan worden. Het glazuurlaagje maakt de tegel direct waterbestendig. De meest voorkomende soorten keramische tegels zijn:

  • Terracotta;
  • Faience;
  • Grestegels;
  • Cementtegels;

Mocht u advies willen over welke tegel bij uw te betegelen ruimte past? Neem dan contact op met De Klussenier Martin Ekel. Hij kan u adviseren over welke tegel het beste voor u is. Daarnaast kan hij er ook voor zorgen dat de tegels op een juiste manier geplaatst worden. 

De Klussenier Martin Ekel, uw veelzijdige vakman

De Klussenier Martin Ekel
De Klussenier Martin Ekel

Beatrijsweg 31
4791 EA Klundert

Dien uw offerte-aanvraag in   

0168 85 33 30
06 1510 9752
martinekel@klussenier.nl

Ingeschreven bij KvK onder nr. 54541921

 
Loading...